• Dongguan JSun technology Co., LTD
  • Dongguan JSun technology Co., LTD
  • Dongguan JSun technology Co., LTD
  • Dongguan JSun technology Co., LTD
Dongguan JSun technology Co., LTD

Zprávy

Klíčové problémy tepelného zpracování
Čas vydání: 2024-09-01 18:06:44  Hity: 9

1. Lokálnínauhličování

Při zpracování forem je důležité zcela vyloučit lokálnínauhličovánínebo vysoké-rychlostní ocel. Vysoký-nástroje z rychlořezné oceli mohou také docházet k místnímunauhličování rovnoměrně. Pokud se při tepelném zpracovánínepoužije vhodná ochrana proti oxidacinebonauhličování, může dojít k částečnémunauhličení. Kalení pak způsobí různé body transformace teploty, což má zanásledek různánapětí v povrchu a jádru, což často vede k praskání.

2. Sharp Edge Transition

Tepelné zpracování způsobuje deformaci materiálu. Projeví se to jako praskání v oblastech, kdee existuje možnost uvolnění těchto pnutí, jako jsou ostré rohy atd. Proto by se práce tepelného zpracování měly conejvíce vyhýbat ostrým rohům.

3. Tlakové značkyna vnějším povrchu

Často se stává, že formy s ostrými tlakovými stopamina vnějším povrchu jsou posílány do kalicí pece. Při použití hrubého kalícího média sena povrchu mohou snadno vytvořit trhliny. Kalící formy by měly mít R-úhly conejvíce.

4. Nesprávná teplota tepelného zpracování

Teplota každého obrobku v peci se může značně lišit a tepelné zpracování může způsobit praskliny a snížit životnost.

5. Žíhání

Formy častonejsou zcela vyžíhány, za předpokladu, že po kalení bylo dosaženo požadované tvrdosti a forma je okamžitě použita. V takových případech, protože teplotní struktura se od počátkunepřeměnila ze čtvercena krychlový, již existuje skryténebezpečí.

6. Plynovánitridace (včetně plynové měkkénitridace a plynového cementování)Při plynovénitridaci je obrobek umístěn donitridační pece, která je umístěna v intermitentní pecinebonaplněna plynným čpavkem. Amoniak se rozkládána dusík a vodík. Dusík difunduje do povrchu obrobku a vodík se extrahuje. Obvykle je doba operacenitridace poměrně dlouhá, protože rychlost pronikání dusíku do obrobkunení tak silná jako v jiných procesech. Výhodou cementování plynem je, že provoznínáklady jsou levné a pracovní plocha je i za relativně jednoduchých podmínek. Plynovánitridace se používá hlavně pro obrobky, které jsou vystaveny extrémnímu opotřebení. (Poznámka: Plynová měkkánitridace proniká asi 0,1 mm za 17 hodin ošetření a cementování plynem proniká asi 0,3 mm za 70 hodin ošetření) Barvanitridovaného obrobku je bílá. Pokud jenitridovaný obrobek tmavý, znamená to, že obrobek byl zoxidovaný a je možné, že je problém s kvalitou pece. Iontovánitridace (iontová měkkánitridace a iontové cementování)

Iontovánitridace (také známá jakonitridace doutnavým výbojem) pracuje při mírněnižší teplotě. Obrobek je připojen jako katoda a stěna vakuové pece je připojena jako anoda. Připojovacínapětí jeněkolik stovek voltů. V důsledku toho dochází knízkému doutnavému výboji. To bude produkovat kladné ionty dusíku, které dopadajína povrch obrobku s vysokou energií. Iontovánitridace využívá teplotní rozsah 400-550°C a velmi snadno se ovládá. Ostré rohy obrobku jsou poškozeny,náraz je tupý a je obtížné pro kapalinu proniknout do hluboké boční polohynebo polohy pracovní kosti.


Předchozí: No

další: No